Spreekkoren – Maria van Nieukerken

workshop (90 min.)
zaterdag 30 juli 14.00
ZIMIHC theater Wittevrouwen

Er zijn talloze koorstukken waar alleen in wordt gesproken, of waar een combinatie van spreken en zingen voorkomt. Dirigent en spreekkoor-specialist Maria van Nieukerken laat je kennismaken met dit unieke repertoire, geeft praktische tips over hoe je met dergelijke muziek omgaat en hoe je dit repertoire als zanger en als koor effectief kunt inzetten.

Over de workshopdocent

Over de workshopdocent

Maria van Nieukerken is dirigent en artistiek leider van PA’dam kamerkoor, Toonkunst Rotterdam en Toonkunst Rotterdam Kamerkoor. In 2017 en 2018 dirigeerde Maria het internationale project EuroChoir. In die tijd werd ze artistiek leider en dirigent van het Belgisch nationaal jongerenkoor BE-Vocaal. Maria werkt vaak als assistent-dirigent voor ensembles als Collegium Vocale Gent en het Nederlands Kamerkoor. Maria studeerde koordirectie bij Daniel Reuss, aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze ook een aantal jaren piano studeerde. Maria is ook lid van de muziekcommissie die het nevenprogramma van Leading Voices heeft samengesteld.

Algemene informatie

Elke middag kun je van 14.00 – 15.30 uur deelnemen aan diverse workshops, die je laten kennismaken met muziekgenres of zangtechnieken. Van beweging als ondersteuning voor je stem tot Oost-Europese volksmuziek, en van Indiase zangimprovisaties tot spreekkoren. De workshops vinden doorgaans plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen of op een andere plek in het centrum van Utrecht.

Elke workshop wordt maar op één moment gegeven. Per workshop is de toegang € 12,- (voorverkoop) of € 15,- (vanaf 1 juli 2022).

English summary

Maria van Nieukerken will give an introduction on choral music that is only based on text and how you can deal with this specific repertoire as a singer or a choir.
(Please note: this workshop is part of the side programme and therefore not included in a passe-partout or daytickets)