Opera-buffet – 3 daags atelier met Boudewijn Jansen

atelier
donderdag 28 juli 9.30
TivoliVredenburg (Hertz)

Hoeveel operakoren ken jij eigenlijk? Geen één? Allemaal? Dat komt goed uit, want dit atelier onder leiding van Boudewijn Jansen (assistent-dirigent bij De Nationale Opera) biedt een proeverij van de prachtigste en bekendste operakoren, van opera buffa tot drame lyrique. Zing uit volle borst in het wereldberoemde Slavenkoor van Verdi en betover het publiek met de kokette Habanera uit Carmen. Laat je in dit atelier verrassen door veelzijdige operakoormuziek en natuurlijk door een bijzondere twist van de special guest!

Special guest

Voordat de bioscoop bestond, was de opera dé plek waar je je muzikaal liet meeslepen in grote verhalen. Die muzikale zeggingskracht staat bij uitstek ook centraal in hiphop en rap. De Nieuwegeinse rapper Freez, die muzikaal nauw samenwerkt met bijvoorbeeld Typhoon, haalt samen met Boudewijn het traditionele operagenre naar het heden. Durf jij het experiment aan?

Over de atelierdirigent

Over de atelierdirigent

Boudewijn Jansen is een dirigent met een breed repertoire met focus op opera en oratorium.  Na zijn studie piano en orkestdirectie, aangevuld met koordirectie, cello, orgel en zang, werkte hij onder meer bij de Nederlandse Reisopera en de Stichting Kameropera Nederland. Sinds 1994 is Boudewijn Jansen verbonden aan de muzikale staf van  De Nationale Opera. Hier debuteerde hij als dirigent in 2001 met Jenůfa (Janacek) met het Radio Filharmonisch Orkest en dirigeerde later ook Die Meistersinger von Nürnberg (Wagner) met het Nederlands Philharmonisch Orkest en La Cenerentola (Rossini) met het Nederlands Kamerorkest. Verder verzorgde hij verschillende malen de instudering van het Koor van De Nationale Opera. In 2013 dirigeerde hij het Nederlands Blazersensemble en het Koor bij de kroning van koning Willem-Alexander.

Meer
Freez

Freez

Stel je een muzikant voor met verhalen van de straat, het taalgevoel van Gerard Reve en de charme van James Dean en voilà, je hebt Freez. Deze songsmid start zijn carrière als hiphopper en schrijft inmiddels liedjes vol donkere romantiek.

Meer

Algemene informatie

In een atelier ga je drie ochtenden aan de slag met een specifiek genre uit de koormuziek. Je werkt samen met een specialist uit het genre toe naar een presentatie op zondagmiddag, in de centrale hal van Bibliotheek Utrecht. Er worden drie ateliers georganiseerd.
In elk atelier komt ook een gast langs, die je kennis laat maken met een andere muzikale invalshoek op de muziek waar je in het atelier aan werkt. De ateliers vinden plaats in de theaters van ZIMIHC in de wijken Zuilen, Overvecht en Wittevrouwen in Utrecht.

Tijden en prijzen

– donderdag 28 juli & vrijdag 29 juli & zaterdag 30 juli altijd 9.30 – 12.00 uur
– zondag 31 juli presentatie 14.00 – 15.30 uur
– toegang € 40,- voorverkoop / € 45,- vanaf 1 juli 2022 (3 ochtenden + presentatie)

English summary

A taste of opera with Boudewijn Jansen and special guest hip hop artist Freez.
(Please note: this workshop is part of the side programme and therefore not included in a passe-partout or daytickets.)