Side programme for choirs – Utrecht Zingt festival

Along Leading Voices a side programme will be created for choirs and individual singers entitled Utrecht Zingt festival. The side programme will offer workshops, open singings and choir-to-choir concerts and will be organised mainly for Dutch participants. Therefore the info on this page is in Dutch (sorry!). Dus ja, workshops voor koren en optredens door koren. Doe je mee?

Workshops

In de ochtenden en de middag zijn er workshops voor koren van telkens ongeveer 90 minuten. Hiervoor kunnen koren en individuele zangers zich inschrijven. Ticketverkoop start in voorjaar 2022.
(workshops for choirs and individual singers, 90 minutes each, ticketsales in spring 2022)

Choir-to-choir concerten

Tijdens de lunch en aan het eind van de middag is er voor koren gelegenheid voor een kort optreden. In een concert van één uur geven twee koren elk een concert van 20 minuten. Deze concerten vinden plaats in de kerken in de binnenstad van Utrecht. De concerten zijn gratis toegankelijk. Inschrijven met je koor voor deze concerten kan in het najaar van 2021.
(concerts of one hour with two choir performing, in the churches in the city centre of Utrecht, free acces)

Open Singing

Elke dag is er aan het eind van de middag een open singing: gewoon lekker samen zingen onder leiding van een inspirerende dirigent. Met en zonder repertoire, met en zonder noten. De open singings vinden op meer plekken in de stad plaats. Gratis toegankelijk en geen ticket vooraf nodig. Wil je weten wat een open singing is? Kijk dan hier naar de informatie over het Europa Cantat festival 2009.
(Every day late afternoon open singing on several places in the city of Utrecht. Just for the joy of singing together.)