Side programme for choirs

Leading Voices offers a side programme for local voices: choirs and individual singers from the Netherlands. This side programme includes workshops, open singings, choir-to-choir concerts and opportunities for singers to join choirs that support some of the sessions in the main programma. Because the side programme is created for Dutch singers, the information on this page is in Dutch (sorry!). Dus ja, workshops voor koren en optredens door koren. Doe je mee?

Workshops

In de ochtend kunnen zangers en koren een driedaags atelier volgen waarbij op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.30 – 12.00 uur gewerkt wordt aan een presentatie die op zondagmiddag in de hal van de Centrale Bibliotheek in Utrecht plaats vindt. In de middag zijn er workshops voor zangers en koren van telkens ongeveer 90 minuten. Ticketverkoop voor de workshops start in voorjaar 2022.
(Workshops for choirs and individual singers, 90 minutes each, some workshops with a presentation on Sunday, ticket sales in spring 2022)

Choir-to-choir concerten

Tijdens de lunch en aan het eind van de middag is er voor koren gelegenheid voor een kort optreden. In een concert van één uur geven twee koren elk een concert van 20 minuten. Deze concerten vinden plaats in de kerken in de binnenstad van Utrecht. De concerten zijn gratis toegankelijk. Inschrijven met je koor voor deze concerten kan via dit formulier.

Je kunt je daarbij ook opgeven voor andere mogelijkheden om op te treden. In het formulier vind je ook meer informatie over het hoe en wat van de concerten.
(Concerts of one hour with two choirs performing, in the churches in the city centre of Utrecht, free access, choirs outside The Netherlands can apply via this form)

Open Singing

Elke dag is er aan het eind van de middag een open singing: gewoon lekker samen zingen onder leiding van een inspirerende dirigent. Met en zonder repertoire, met en zonder noten. De open singings vinden op meerdere plekken in de stad plaats. Gratis toegankelijk en geen ticket vooraf nodig. Wil je weten wat een open singing is? Kijk dan hier naar de informatie over het Europa Cantat festival 2009.
(Every day in the late afternoon, open singings in several places in the city of Utrecht. The open singings are connected to the masterclass on open singing and both Jan Schumacher and Merzi Rajala will conduct some of the open singings)

Koren voor hoofdprogramma

Voor diverse sessies in het hoofdprogramma worden zangers en/of koren gezocht om de sessies te kunnen verdiepen. Het gaat daarbij soms om ervaren zangers die ook noten kunnen lezen, maar voor andere sessies zijn ook minder ervaren zangers zeer welkom. Meer informatie hierover volgt later.
(Singers can apply to sing in a choir that is supporting the sessions in the main programme.)